Excursió a Can Montcau

Benvolgudes famílies!

A continuació podreu veure les fotos de l’excursió a Can Montcau.

Tothom tenia les emocions a flor de pell, famílies i infants. Era la primera sortida i la primera vegada que eren els infants qui marxaven i deien adéu. Un cop l’autocar es va posar en marxa, va tornar la calma poc a poc mentre anàvem cantant, explicant coses de la castanyera, mirant per la finestra…

Quan vam arribar a Can Montcau tothom estava molt emocionat i amb ganes de trepitjar la terra de la muntanya! Allà ens esperaven la Laia i la Sandra que ens van acompanyar durant tot el matí.

Després de fer un petit mos tot prenent el sol vam començar la caminada fins al gran prat on hi havia els castanyers. Durant el camí vam rebre una bona benvinguda per part del gall i la gallina de la casa. Tot seguit vam anar descobrint les petites elevacions de terra que fan les formigues en els seus formiguers per protegir-se de la pluja. La Sandra ens va explicar on i com collir les castanyes i tots hi vam anar corrents a agafar-ne!!!

Un cop teníem el cabàs ben ple ens van conduir cap a una caseta on hi havia la Maria Castanyera. La vam trobar ben adormida i li vam haver de fer un crit ben fort perquè despertés.

La Castanyera ens va saludar i va cantar i ballar la seva cançó amb tots nosaltres. Després ens va dir que ens couria i pelaria les castanyes que havíem collit i ens les duria després de dinar. Així que li vam dir “Fins després” i vam poder gaudir d’una bona estona per jugar lliurement al gran prat on els companys més observadors van descobrir que estava tot ple de saltamartins i papallones, i que pel cel hi passaven volant els avions i un gran grup d’ocells tot dibuixant una V i encara s’hi veia la Lluna.

Qui va voler va poder anar recol·lectant fulles, pinassa i pedretes del prat i ho hem portat tot a l’escola com el nostre Gran Tresor.

Arribada l’hora de dinar ens vam dirigir a una gran zona de terra on tothom va poder assaborir les grans delícies que havien preparat les famílies per a ells, tot asseguts a terra fent una gran rotllana de grup-classe.

Un cop dinats tothom va poder anar a jugar amb la terra, les pilotes, les galledes, les pales o, senzillament, a córrer i gaudir de l’aire lliure.

Una estona abans de marxar ens vam seure per cridar a la Maria Castanyera, i mentre la cridàvem vam sentir un soroll d’una moto i tothom es va emocionar creient que venia en moto amb el gegant del castanyer!!! Je je…però no, aquest cop venia caminant a donar-nos les castanyes i a acomiadar-se de nosaltres tot cantant un altre cop la seva cançó. Tothom va menjar castanyes…i eren boníssimes!!!

Vam anar pujant a l’autocar de nou i ens vam anar acomodant preparant-nos per a la tornada…havia estat un dia ple d’emocions i molt esgotador…així que, poc a poc, gairebé tothom es va anar adormint…i no van poder veure la gran quantitat de “paparazzis” que ens esperaven al carrer Sardenya…

Us podem assegurar que absolutament tothom va gaudir molt i molt d’aquesta sortida, nosaltres incloses!!!

 

Add your thoughts