Petits Cucs… grans fites

Quan ens vam conèixer al setembre alguns infants de la classe Cucs reptaven, alguns gatejaven, uns caminaven i d’altres tot just havien fet les seves primeres passes.

Han passat els mesos i, tot fent ús del material i mobiliari psicomotor que hi ha a la classe, tothom ens ha fet gaudir de les seves noves descobertes motrius. D’aquesta manera podem trobar qui s’enfila a les cadires i ens saluda, qui prova de baixar la rampa del tobogan dret però d’esquenes, qui corre per la classe carregat amb alguna bossa de paper plena de joguines, qui passa per les escales de fusta seient a cada graó per descansar…

Els nostres infants ens ensenyen cada dia que no hi ha una única possibilitat motriu amb un mateix mobiliari:

– les escales permeten pujar i baixar els graons, fer equilibris a la part més alta tot agafant-se al mòdul com a punt de subjecció, començar la seriació de graons per la part més alta o la més baixa, etc.

– les cadires de tres posicions permeten asseure’s, posar-s’hi dret, fer un circuit tot passant d’unes a altres, ballar a sobre, utilitzar-les com a tauleta per avocar pa ratllat del sorral, etc.

– el mòdul del tobogan permet enfortir l’equilibri per poder-lo pujar, utilitzar-lo com a rampa per tirar-s’hi de cul, llençar pilotes des de dalt i veure com rodolen per la rampa, etc.

– les escales del pati permeten pujar i baixar els graons reptant, gatejant o caminant.

Cadascú ha tingut el seu espai i temps per seguir el seu propi ritme, tot fent mil i una probes per arribar a aconseguir totes aquestes conquestes motrius.

“…els infants que es desenvolupen al seu ritme són segurs, independents i rares vegades es fan mal perquè coneixen els seus ritmes i les seves possibilitats.”

Joana Pinya (psicopedagoga)

 

 

 

 

All comments (2)

Add your thoughts