TALLERS DE CREATIVITAT

Ens fa moltíssima il·lusió informar-vos de que comencem un nou projecte al Sol Solet!!!!
A partir de mitjns de febrer farem uns tallers de Creativitat a càrrec de la Mandy  artista, escultora i ex-mare de l’escola. Seran uns tallers setmanals (es faran els dimecres) a partir de les 10 del matí per tota l’escola. Començarem els més grans els Peixos, Cargols i Pingüins i després la resta de grups.


que és proposa?

Un laboratori artístic, un espai d’encontre on cadascú explora,
s’atreveix, inventa, intercanvia, observa,… en funció de les seves
necessitats, del seu ritme, sense complexes, sense jutjar i gràcies a
l’intervenció d’una artista plàstica que acompanya els participants
en aquest procès creatiu ajudant l’infant a madurar i potenciar les
seves capacitats.

L’activitat creativa és un tipus de procés d’aprenentatge en que el professor i l’alumne es troben en el mateix individu. Arthur Koestler(1905-1983) escriptor britànic.

Peixos, Cargols i Pingüins

1a sessió :

dimecres 18 de Febrer del 2015 (cliqueu aquí per llegir més)

 

2a sessió:

dimecres 24 de febrer del 2015

3a sessió:

La Natura està ple de vida però també de formes. En aquesta sessió ens hem endinçat en la terra Nova que vam descobrir l’altre dia. De la seva mà hem conegut els trols. Uns petits personatges amb ulls grossos i pels de punxa i amb una visió molt peculiar de la natura Allà on nosaltres hi veiem flors, arbres, cargols ells hi veuen figures geomètriques…

dimecres 4 de març de 2015 (cliqueu aquí per llegir més)

 

 El gran llibre, sempre obert i que he de fer un esforç per llegir és el de la Naturalesa. Antoni Gaudí

4a sessió:

I de la natura de la ma dels petits trols hem anat a l’escultura…

Dimecres dia 11 de Març (cliqueu aquí per llegir més)

5a sessió:

dimecres 18 de març de 2015

Avui la Mandy ha arribat molt carregada, tots entusiasmats l’hem rebut amb grans abraçades i petons. de seguida ens hem arremangat les mànigues i ens hem posat molt atents a veure que portava. Primer de tot hem moldejat la plastilina casolana de diferents colors que ens havia fet la Mandy per nosaltres i hem fet boletes xurros,… Quan ja ho teníem per la ma ens hem posat  a crear la nostra pròpia escultura. La Mandy ens ha regalat una base feta d’un tronc i ens ha donat, plastelina,  boletes de plastelina i escuradents, i de mica en mica, hem anat combinant lliurement aquests elements fins a aconseguir la nostra creació. Un cop acabada l’escultura ens ha explicat que el dilluns anirem d’excursió al MACBA a veure altres escultures.

6a sessió:

Dilluns 23 de març:

Quina emoció aquest matí pujant a l’autocar per anar cap al MACBA!! Un museu blanc com la neu que cau del cel! De camí cap allà hi havia qui cantava, qui saltava, estàvem tots molt contents d’anar a veure escultures, pintures i altres obres d’art.

Quan hem arribat al museu la Mandy ens ha explicat que havíem de parlar fluixet i caminar a poc a poc per no despertar els trols. Ens hem dirigit a la primera obra. Hi havia un llit  gegant! Era el llit del gegant de la Nova Terra.  Un dia, quan el gegant dormia i els trols, que són molt bromistes, el van despertar de sobte tot dient-li “Rinzen” i li van agafar el seu llit.  L’Antoni Tàpies va portar el llit  al museu i el va penjar a la paret. També hem vist els besavis dels Ubus Silana (Mat Mullican “Projecte Mit”), la casa on viuen tots els Ubus Silana del món i on ens hi hem fet una foto de grup. Hem vist un ós amic dels humans (Carlos Pazos “Mi pathos doy”) i dels trols, una sèrie de miralls on fèiem ganyotes (Michael Baldmin “Mirror Piece”) , un senyor que tenia por i agafava un nino per no tenir-ne. Hem vist uns retrats pintats (Richard Hamilton “Interface”), i moltes més coses.

És molt xulo el museu!! Tot i que l’art contemporani a vegades sigui difícil d’entendre i d’apreciar!!! però de la ma de la Mandy  , hem pogut coneixe’l  dins un univers d’Ubu Silanes,  trols, gegants, óssos…

 

 

Cucs, Granotes i Tortugues

1a sessió:

dimecres 8 d’abril de 2015

Per grups hem anat passant per l’espai de Tortugues on ens esperava la Mandy, ens tocava a nostres començar la nostra ronda de Tallers de Creativitat!

Ella ens ha explicat que havia anat al bosc i, mentre anava recollint fulles, fruits i pals, s’havia trobat uns follets que estaven tallant branques dels troncs. Els follets li van donar unes quantes branques tallades en petits i bonics trossets. A la Mandy li havia semblat un regal molt bonic i que va decidir que el portaria als nens i nenes del Solet perquè hi juguessin. A aquests tronquets els hi va afegir unes pintures de colors i, amb tot aquest material, va començar el nostre primer taller de Creativitat…

 

2a sessió:

dimecres 15 d’abril de 2015

La proposta d’avui ha estat la creació d’un espai sensorial on hi havia tot de mitges de colors penjades del sostre. Les mitges eren plenes de materials ben diferents (que pesaven molt, que feien soroll, etc). Qui s’ha animat ha pogut experimentar la sensació d’estirar les mitges ben fort i deixar-les sortir volant! D’altres han estat mirant per sobre i, fins i tot, han volgut afegit alguna cosa a les mitges.

Però, a més a més, també hi tenien per experimentar i jugar, unes boles toves fetes amb trossos de mitges i escuma. Hi havia qui les feia volar enlaire, qui seia a sobre, qui hi donava cops de peu, qui recopilava les d’un mateix color…

La proposta d’avui ha estat basada en l’exposició “El cuerpo que me lleva” que va fer l’escultor Ernesto Neto al Museu Guggenheim de Bilbao. Us afegim un link per si hi voleu fer una ullada https://www.youtube.com/watch?v=k3jom8YCxD8&feature=youtu.be

 

3a sessió

Dimecres 22 d’abril

En aquesta sessió ens hem endinsat en la foscor de l’espai de Granotes i la Mandy ens ha explicat amb titelles i llum de neó la Llegenda de Sant Jordi. Tothom ho ha observat amb la boca ben oberta!

Després ens ha ofert unes rodones blanques per jugar tot sentint una suau musiqueta i amb l’única il·luminació de la llum de neó…ha estat màgic!

4a sessió

Dimecres 29 d’abril

Avui, només entrar al taller amb la Mandy hem vist com anava posant cel.lo a unes caixes de colors. Un cop ha finalitzat les ha deixat a l’abast de tothom i n’hi ha qui s’ho mirava de lluny i n’hi ha qui de seguida ha anat a investigar-les…

De manera que, els més exploradors, han pogut descobrir que eren caixes plenes de sorpreses! Estaven plenes de forats per ficar les mans i així han pogut veure que contenien diferents materials que treien, posaven, tiraven, feien volar, enganxaven per fora…un ampli ventall de possibilitats exploradores!

5a sessió

Dilluns 11 de maig

El taller d’avui ha començat mirant a través d’uns papers de cel·lofana de colors. Al mateix temps la Mandy ha fabricat, amb tots els infants que han volgut col·laborar, unes rodones amb aquest tipus de paper i decorades amb gomets.

Tot seguit ha penjat unes altres per tot l’espai i…ha arribat el moment de tancar els llums i encendre les nostres llanternes!!!

És llavors quan hem pogut veure i jugar amb els reflexes que feien les cel·lofanes i els dibuixos a la paret! Ha estat una experiència de foscor molt enriquidora.

 

6a sessió

13 de maig

A la sessió d’avui la Mandy ens ha explicat un conte on tothom ha pogut interactuar.

Primer hem pogut “practicar pintura” sobre uns papers de colors i fent servir pinzells i pintura imaginària.

I llavors ha començat el conte que parlava d’unes taques de colors que creixien si nosaltres picàvem de mans i marxaven del paper si bufàvem.

També parlava d’unes línies que s’ondulaven si nosaltres cantàvem i feien venir la pluja, el sol i, amb l’ajut dels nostres petons, un bonic Arc de Sant Martí!

7a sessió

27 de maig

Per finalitzar les nostres sessions de creativitat, la Mandy ens ha dut als núvols!!!

Després de poder fer observacions per finestres molt variades tothom ha pogut gaudir d’una estada en uns núvols “peculiars” fets de plàstic molt fi que voleiava amb l’ajut d’un ventilador.

Mandy…et trobarem molt a faltar!!! Gràcies per totes aquestes experiències!!!

All comments (4)

Add your thoughts