La xocolata: un munt de possibilitats

Durant unes quantes setmanes hem estat experimentant amb la xocolata i les seves múltiples possibilitats. L’hem pogut tastar, mirar, tocar, olorar i, fins i tot, pintar sobre diverses superfícies. I tot això ho hem fet tant amb xocolata blanca com negra.

Vam començar pintant sobre cartolines tot fent servir pinzells… Però no només es van pintar les cartolines, va haver qui es va pintar les mans, qui va pintar les cartolines amb les mans i qui després de tastar-la no va poder parar de menjar-ne! Mmm… estava boníssima!

Després vam fer un canvi de suport i estris. Van estar pintant sobre transparències fent servir uns llapis especials de pastisseria i petites culleretes. El resultat d’aquesta pintura el vam guardar per fer-lo servir més endavant.

Al llarg d’un matí, una de les propostes del pis va ser preparar pastissos. Havien de posar dins del bol les quantitats d’oli, sucre, farina, llevat, iogurt i ous necessàries per remenar-ho ben remenat i abocar-ho a la safata. Quan les vam tenir preparades, les vam baixar a la cuina perquè la Loli les posés a coure al forn.

Ara només ens quedava muntar la Mona de Pasqua! Les mestres vam preparar un plat amb un tros de pastís, i cada infant va anar posant primer una mica de sucre en pols, després el tros de xocolata que van pintar a sobre la transparència, i per acabar dues plomes i un pollet de la manera que més els agradés.

L’última proposta relacionada amb xocolata va ser experimentar amb el traç que aquesta deixava sobre un plàstic transparent que travessava en vertical el nostre atelier.

Pels volts de Sant Jordi vam explicar la Llegenda tot fent servir els titelles. Els dies següents, els infants van poder gaudir d’un espai on ells podien fer servir aquests titelles i explicar-la ells mateixos.

El dilluns després de la Diada (que va ser dissabte), ens vam reunir tota l’escola al pati on vam poder veure representada per unes quantes mestres la Llegenda. Quina emoció! Al acabar la jornada, cadascú va poder entregar a la família dos punts de llibre que van sortir del resultat de la pintura de xocolata sobre cartolines que havíem fet quan vam començar a viatjar per aquest camí de xocolata, gustos i sensacions.

 

“Cosas diminutas causan emociones gigantescas…”

 

 

 

 

 

Add your thoughts