La Panera dels Tresors

[slideshow]

LA PANERA DELS TRESORS  (Elinor Goldschmied)

Una panera, generalment de vímet, serveix per a contenir els molt variats objectes (tresors!) que poden oferir-se a l’exploració dels infants en una edat situada al voltant dels 6-10 mesos.

Si no se’ls molesta, els infants es concentren en l’exploració i manipulació dels objectes durant un període de temps notablement llarg.

Els objectes de la Panera són autèntiques eines d’aprenentatge i s’han de respectar com a tals, tot i que moltes d’aquestes coses són utensilis domèstics habituals o materials de la natura. S’aniran afegint regularment nous objectes.

La Panera conté sempre gran varietat de textures, colors, formes, olors i objectes de diferent pes. Evitem l’ús d’objectes de plàstic ja que no donen gaire varietat d’estímuls.

Exemples de coses que posem a la Panera dels Tresors: pedres grans, petxines, carbasses seques, taps de suro grans, calçador de banya, raspall d’ungles de fusta, brotxa d’afaitar, cilindres, anella de cortina, argolla de tovalló, cullera de fusta, espàtula, petit bol, batedora d’ous, cendrer petit, coladors, anelles de goma, ous de marbre i un llarg etcètera!

Add your thoughts