Coneixeu els nostres amics sírfids?

Hola a tots! Coneixeu els nous llogaters del Sol Solet? Són unes mosques espavilades que es diuen sirfids, uns dipters que es fan passar per vespes perque els depredadors els deixin en pau. Hi ha diverses especies, pero la majoria tenen capacitats voladores impressionants. Son molt hàbils i poden aturar-se a l’aire, observant el seu voltant. NO PIQUEN  perque no tenen agulló:

Els sírfids són un grup de mosques ben definit, amb colors i patrons de coloració vius i vistosos que fan a primer cop de vista els confonguem amb himenòpters com vespes i abelles, o altres dípters. Aquesta semblança s’anomena mimetisme batesià (Maier, 1977) i consisteix en copiar l’aparença d’un altre animal que posseeix defenses contra enemics comuns per evitar els atacs dels depredadors. Però no tingueu por, els adults de la família Syrphidae s’alimenten de pol·len i nectar de les flors i, encara que de pareguts colors, no piquen perquè no tenen agulló(Gilbert, 1993).

si voleu més informació podeu clicar els següents enllaços:

http://ca.wikipedia.org/wiki/S%C3%ADrfid

http://sentmenatanimal.blogspot.com.es/sirfits-sphaerophoria-scripta.html

Fan forats al terra i han triat la nostra muntanya per fer-ho us posem unes cuantes fotos de com tots junts els hem anat investigant i observant

[slideshow]

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=oob0zxRKCQQ&w=640&h=360]

Add your thoughts