Tallers de creativitat granotes i tortugues 2016-2017

SESSIÓ 1

Avui ha estat la primera sessió dels nostres tallers de Creativitat! Tothom ha pogut conéixer a la nostra tallerista, la Mandy. El taller l’hem fet per grup classe i la Mandy ens ha fet entrar a l’espai de Tortugues que ja estava preparat amb unes caixes de cartró de colors…semblaven caixes normals però, a mida que anaven investigant, han anat descobrint que a dins hi havia diferents sorpreses amagades. Han trobat pilotes de ping pong, papers de cel.lofana de colors, bossetes plenes de llavors i herbes d’olor i…confeti!

N’hi havia qui ensumava les bossetes, qui les llençava per l’aire, qui feia votar les pilotes i les encistellava a les caixes, qui mirava a través dels papers de cel.lofana, qui tirava enlaire el confetti, i fins i tot, qui s’estirava a mirar-lo d’aprop. Ha estat una sessió molt entretinguda i sorprenent!!

SESSIÓ 2

La proposta d’avui ha estat un espai on penjaven unes quantes mitges plenes de material divers. A terra hi havia tot de pilotes “toves” creades amb trossos de mitges i escuma. La seva fácil manipulació ha donat peu a mossegar-les, tirar-les enlaire, tirar-les al cos dels companys…També hi havia qui les encistellava entre les fustes del protector del radiador!

Les mitges es tocaven, ensumaven, s’estiraven…mil i una accions sorprenents!!

Aquí us deixem les imatges!

SESSIÓ 3

Avui la Mandy ha vingut molt carregada al taller de creativitat. Portava una estructra quadrada d’on penjaven uns cordills de colors fent una gran cortina on amagar-se, estirar, etc. Dins de l’estructura hi havia tot de confeti per bufar, tirar…

SESSIÓ 4

Aquesta ha estat una sessió de construïr cabanes amb robes i agulles d’estendre de fusta. Eren unes agulles molt fàcils de fer servir i gairebé tothom ha arribat a trobar el secret del seu “mecanisme”!

Hi havia qui llepava les agulles, qui les enganxava a la corda, qui enganxava roba, qui s’amagava…mil històries variades al voltant dels cordills, les robes i les agulles.

SESSIÓ 5

Avui tots hem portat una llanterna de casa sense tenir massa clar per a què serviría…hem entrat a la sala i hi havia penjats uns grans cercles amb uns dibuixos. De cop, la Mandy, va apagar els llums i vam començar a engegar les llanternes i a experimentar amb elles. Hi havia qui mirava de prop la llum de la llanterna, qui enfocava a altres llocs, qui enfocava els companys…A poc a poc la majoria ha anat descobrint la nova mirada a través dels grans cercles de colors. A mitja sessió hem començat a projectar imatges cap a la paret i el terra i ha estat una mica màgic!

SESSIÓ 6

A la sessió d’avui hem simulat un quadre de Miró. Teníem a terra una gran tela blava i petits elements de diverses formes i colors en format de petit coixí amb velcro per enganxar. Hi havia qui s’estirava a la roba blava, hi havia qui enganxava els coixins, qui els mossegava, qui se’ls posava a la roba i, fins i tot, qui feia equilibris amb coixins al cap!

SESSIÓ 7

La sessió d’avui ha estat mágica!!! Hem fet tots junts un gran viatge…sabeu a on? Als núvols!!!

Primer hem dibuixat amb la Mandy un gran avió on ens havíem de pujar tots els que volíem viatjar. Qui més o qui menys, tothom ha estat fent el seu petit dibuix per a construïr el gran avió. Un cop estàvem tots a sobre hem començat a volar tot sentint una música molt alegre i hem acabat arribant als núvols!!! Mentre feiem voleiar els llargs plàstics que simulaven els núvols tothom s’ha quedat bocabadat! Hi ha qui ho tocava, qui només ho mirava tot rient, qui els volia agafar…ha estat una sessió molt participativa i emocionant!!!

SESSIÓ 8

Aquesta ha estat una sessió d’experimentació amb la llum, les ombres i els tres colors bàsics. Mentre sentiem una música i veiem com dansaven les mans de la Mandy hi havia qui la imitava amb molta emoció, qui l’observava amb devoció, qui experimentava per si mateix, qui mirava l’ombra del company. Ha estat un moment de calma i d’entrega a l’experimentació visual!

SESSIÓ 9

Avui la Mandy ens ha explicat un conte molt bonic d’unes rodones de colors que, tot estimant-se i barrejant-se, mostren els colors de l’Arc de Sant Martí. Durant la història hem pogut cantar cançons com la del Sol Solet. Al final del conte ens ha mostrat vàries imatges de Kandinski on surten rodones de mil i un colors!

SESSIÓ 10

Aquesta ha estat la darrera sessió amb la Mandy. Tothom ha experimentat amb iogurt i colorant i ha pogut estampar amb els tampons tot el que ha volgut i més. Tothom ha gaudit de valent!!!

Mandy, et trobarem a faltar!!!