Tallers de Creativitat curs 2015-2016

PEIXOS, CARGOLS I PINGÜINS

Enguany reprenem els Tallers Creatius amb la Mandy (tallers que ja vam tenir el privilegi de començar a gaudir el curs passat).

1a sessió (Dimecres 7 d’Octubre de 2015)

La proposta d’avui l’hem fet a la terrassa en grups de 8 infants. Hi havia una taula amb recipients amb pedres grans i petites, i elements de cartró que simulaven unes “romanes”. Hi ha qui tocava les pedres, qui les transvasava d’un recipient a un altre…i qui ha començat a experimentar amb el pes i les romanes!

2a sessió (Dimecres 14 d’Octubre de 2015)

Aquest cop el taller s’ha ubicat al racó artístic de l’espai dels Peixos. La Mandy ha fet prendre consciència de les parts de la cara de tothom (boca, nas, ulls, orelles i cabell) i les han estat identificant en uns senzills dibuixos que ens ha dut ella i en les reproduccions d’uns retrats de “Giuseppe Arcimboldo”. Tot seguit els ha facilitat un munt d’imatges de fruites que s’enganxaven amb velcro, perquè ells fessin els seus propis retrats simulant els de l’artista…

3a sessió (Dimecres 21 d’Octubre de 2015)

Avui amb la Mandy, hem fet vàries composicions de cares tot fent servir les fruites, verdures i fruits de tardor que ens heu dut de casa!

4a sessió (Dimecres 28 d’Octubre de 2015)

Avui la Mandy ens ha fet una proposta relacionada amb les TIC (Tecnologies de la Informació i Comunicació), a partir de la pàgina d’internet: www.manetas.com/pollock/ . L’ordinador estava connectat al projector i quan els infants passaven els dits per l’espai del ratolí sortien traços de diferents colors sempre a l’estil d’en Jackson Pollock. Com es projectaven a la paret hi havia qui aprofitava per anar a tocar els dibuixos i jugar amb les projeccions i les ombres.

A l’espai de plàstica hi havia una superfície de bosses rígides plenes de pintura que es podien aixafar i barrejar sense embrutar-se gens els dits. Us convidem a que jugueu amb els vostres infants fent servir la web proposada.

5a sessió (Dimecres 4 de Novembre de 2015)

Hem tingut una nova sessió amb la Mandy! La proposta d’avui era per grup classe i estava bassada en el conte: “El Monstre de Colors” (Anna LLenas). Tot asseguts, hem pogut veure els monstres de l’Alegria, la Tristesa, la Por, l’Amor, la Calma i la Ràbia representats en unes grans pedres. Cada monstre tenia un color que el representava i un decorat en 3D: Alegria (Groc), Tristesa (Blau), Por (Negre), Amor (Rosa), Calma (Verd) i Ràbia (Vermell). Mentre la Mandy ens anava explicant cada emoció hi havia infants que ho vivien moltíssim i eren capaços d’empatitzar amb l’emoció.

Més tard ha anat repartint 3 pedres de colors perquè els infants els anessin posant al recipient que representava cada monstre. Hi ha qui ho ha encertat i hi ha qui no…però el que si us podem dir és que TOTHOM ha gaudit molt de la sessió!

6a sessió (Dimecres 11 de Novembre de 2015)

La proposta d’avui ha estat una caixa plena de fustes quadrades amb foradets i cordes. N’hi ha qui s’ho posava de collaret, d’altres s’ho miraven amb curiositat, d’altres hi enfilaven les cordes pels forats…hi ha hagut múltiples opcions!

7a sessió (Dimecres 18 de Novembre de 2015)

Avui la proposta ha sigut unes fustes amb cercles i ratlles de diferents colors i uns circuits dibuixats a terra amb cel·lo dels mateixos colors. Hi ha qui ha anat posant les peces a sobre dels circuits, qui ha construït en vertical i qui ho ha fet horitzontalment.

8a sessió (Dimecres 25 de Novembre de 2015)

Avui la Mandy ens ha portat de viatge! Hem construït un vaixell amb capses de cartró, ens hem posat els barrets de mariners i hem anat remant fins que hem arribat a la nova terra. El vaixell tenia una vela i dos allarga-vistes. Quan hem arribat a la nova terra cadascú ha estat dibuixant el que veia. Hi havia qui dibuixava un sol, aigua, camins, elefants, girafes, balenes, taurons, peixos, pops… Us animem a que busqueu els diferents dibuixos als murals que estan penjats a la paret. Després hem tornat a agafar el vaixell per tornar al Sol Solet. Ha sigut una sessió molt emocionant!

9a sessió (Dimecres 2 de Desembre de 2015)

Avui hem tingut una nova proposta de creativitat molt engrescadora i diferent a les anteriors. A l’espai dels Cargols hi havia una llum que permetia fer ombres sobre una roba blanca fent servir peces de cartró…hi havia qui feia castells, etc. A l’espai del sorral hi havia tot de peces de cartró petites per fer altres tipus de construccions més acurades…amb la màgia de la llum negra (llum de neó)!

10a sessió (Dimecres 9 de Desembre de 2015)

La proposta d’avui de la Mandy era a l’espai de cargols. Allà ens hem trobat dos plafons a la paret, en un plafó hi havien tubs verticals de diferents mides on podien posar pilotetes i boletes i en l’altre tenien un circuit per on podien posar: pilotes, boletes i fins i tot grapats de sal. Ha estat molt divertit!!!!

11a sessió (Dimecres 16 de Desembre de 2015)

La proposta d’avui de la Mandy era acostar-nos a dos obres de Kandinsky. Els infants podien reconstruïr una obra com l’original tot enganxant les petites peces amb velcro. Han jugat molt amb les diferents composicions i han pogut trobar igualtats i diferències a les imatges.

12a sessió (Dilluns 21 de Desembre de 2015)

Avui hem fet l’últim taller de Creativitat amb la Mandy. Quan ha arribat aquest matí ens ha explicat un problema que tenia: havia perdut el seu Ubu Silana i ens ha demanat que l’ajudéssim a buscar-lo per tot el pis. Així que l’hem anat cridant a veure si el trobàvem i, finalment, l’hem trobat dintre d’una capseta al costat de la peixera. Costa de veure’l perquè és molt petit , però de mica en mica, l’hem anat veient tots. Un cop ens hem assegut tots al costat de la Mandy, ella ens ha explicat la seva història: “Quan ella era petita un dia va sentir una veueta que li parlava. Primer no el veia però finalment va veure el Ubu Silana, era molt petit i li va explicar que venia del planeta de Zeolia. En aquest planeta tenien un problema; sempre era de dia i no existia la nit, per dormir havien d’anar a una cova perquè sinó no podien dormir i sempre estaven cansats i de mal humor. Els més grans explicaven que no es podia mirar el sol perquè era molt perillós. Un dia el Ubu Silana no va fer cas i el va mirar, i de sobte, el sol va desaparèixer i el cel es va convertir de color negre, es va omplir d’estrelles i va aparèixer la Lluna. Aquella nit tothom va poder dormir al ras tot mirant els estels, i l’endemà al matí es van despertar de bon humor. Durant molts dies l’Ubu Silana va estar fent de nit al planeta Zeolia. Finalment va decidir que volia viatjar i fer que hi hagués nits a tot arreu i aleshores va anar a casa de la Mandy.” Tots hem estat molt atents escoltant aquesta bonica història. La Mandy ens ha explicat que a l’Ubu Silana li agradava jugar i ens l’hem estat passant per les mans tot fent-lo volar. També ens ha dit que havia vingut amb altres Ubu Silanes i ens ha preguntat si teníem caixes de llumins buides per endur-nos-els cap a casa nostra. Tots hem dit que sí, i hem anat a buscar les nostres caixes. La Mandy, un per un, ens ha posat a cada caixa un Ubu Silana. Com no sabíem si els pares i les mares els podrien veure hem decidit dibuixar-los per facilitar la feina. Aleshores tots hem anat a dibuixar el nostre Ubu Silana i han quedat xulíssims!!! Ha sigut increïble com la majoria d’infants han viscut la història. És evident que l’Ubu Silana és un personatge imaginari, però la màgia que s’ha creat ha sigut molt bonica. La idea és que vosaltres, les famílies, continueu amb la història i si us “esforceu”, fins i tot, el podreu veure!

 

GRANOTES I TORTUGUES

1a sessió:

Dimecres 13 de Gener del 2016.

Avui hem començat els Tallers Creatius amb la Mandy.

La proposta d’avui ha estat la creació d’un espai sensorial on hi havia tot de mitges de colors penjades del sostre. Les mitges eren plenes de materials ben diferents (que pesaven molt, que feien soroll, etc). Qui s’ha animat ha pogut experimentar la sensació d’estirar les mitges ben fort i deixar-les sortir volant! D’altres han estat mirant per sobre i, fins i tot, han volgut afegit alguna cosa a les mitges.

Però, a més a més, també hi tenien per experimentar i jugar, unes boles toves fetes amb trossos de mitges i d’escuma.

La proposta ha estat basada en l’exposició “El cuerpo que me lleva” que va fer l’escultor Ernesto Neto al Museu Guggenheim de Bilbao. Us afegim un link per si hi voleu fer una ullada

https://www.youtube.com/watch?v=k3jom8YCxD8&feature=youtu.be

 

2a sessió:

Dimecres 20 de Gener del 2016.

Avui hem fet el taller de les “Caixes sorpresa”! Eren 6 capses de diferents colors: vermell, blau, verd, groc, negre i lila. Cada capsa tenia un forat i a dins hi podíem trovar diferents materials: en un confeti, en una altra trossos d’escuma, papers de diari, papers de cel·lofana, fils de paper, pedretes i mocadors de paper.

Al començament del taller ens hem trobat les 6 capses sopresa al mig de l’espai i mica en mica ells mateixos han anat descobrint el que hi havia a dins de cada capsa.Ha estat molt enriquidor veure com cadascun seguía com una estrategia diferent, alguns picaven la capsa, d’altres posaven la mà per dins del forat i d’altres les sacsejaven per veure el soroll que feia. Un gran ventall de possibilitats!

 

CUCS

1 sessió

Dijous  31 de març de 2016

Són les 9 del matí esperem ansiosos la seva arribada. Avui comencem els tallers de la Mandy. La porta s’obre i ja és aquí amb els seu somriure,  i la seva alegria. De mica en mica, i mentre ens va coeixent, comença a treure uns embolcalls de colors plens de diferents coses que pesen, que no, que fan soroll…, i crea, amb l’ajuda de l’Elisenda una preciosa escultura perquè hi poguem jugar, experimentar, riure, sentir…

La proposta ha estat basada en l’exposició “El cuerpo que me lleva” que va fer l’escultor Ernesto Neto al Museu Guggenheim de Bilbao. Us afegim un link per si hi voleu fer una ullada

https://www.youtube.com/watch?v=k3jom8YCxD8&feature=youtu.be

La creativitat és inventar , experimentar , créixer , prendre riscos , trencar regles, cometre errors i divertir-se. – Mary Lou Cook.